Historiek

Slagerij De Koekelaere geeft na 153 jaar familietraditie & vakmanschap de fakkel door aan Slagerij De Backer.

Lees verder

(c) nieuwsbladSlagerij De Koekelaere Slagerij De Backer Zottegem traiteur Kristof Stephanie Eric Christine

Eric De Koekelaere en Christine De Pessemier geven de fakkel door aan Kristof De Backer en Stéphanie Veldeman

Slagerij De Koekelaere werd opgericht in 1871 door Pieter Francies De Koekelaere en groeide uit tot een symbool van vakmanschap over vier generaties. Eric De Koekelaere, de vorige eigenaar, zette de familietraditie voort met passie en toewijding. Na 153 jaar komt deze zomer een einde aan het familiebedrijf, wanneer Eric de zaak overdraagt aan nieuwe eigenaars, waarmee een tijdperk wordt afgesloten.

© Foto: Het nieuwsblad (edp)

Slagerij De Koekelaere Slagerij De Backer Zottegem traiteur Stephanie
Slagerij De Koekelaere Slagerij De Backer Zottegem traiteur Kristof

De overname van Slagerij De Koekelaere: nieuwe ambachtslieden

Na een rijke familiegeschiedenis draagt Eric De Koekelaere zijn slagerij over aan Kristof De Backer en Stéphanie Veldeman, die al jarenlang de catering verzorgen in feestzaal Ter Elst. Kristof, een ervaren slager en chef kok, en zijn vrouw Stéphanie brengen hun expertise mee om de traditie van ambacht en lokale producten voort te zetten. Ze willen niet alleen de recepten behouden, maar ook het aanbod vernieuwen en uitbreiden.

(c) edp het nieuwsblad Kirstof & Stéphanie Slagerij De Backer

Slagerij De Backer: een nieuw begin. Véél meer dan alleen slagerij.

Op 1 september 2024 opent de slagerij opnieuw als Slagerij De Backer, waarbij Kristof en Stéphanie hun eigen stempel drukken op de zaak. Het assortiment wordt uitgebreid met verse producten zoals groenten, fruit en patisserie, en de slagerij transformeert in een moderne versmarkt. Het afscheid van Eric wordt zonder groot feest gevierd, maar zijn nalatenschap leeft voort in deze nieuwe onderneming.

© Foto: Het nieuwsblad (edp)